Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Dotjerivanje je važan dio njegovanja za mnoge pasmine pasa, osobito one s čupavom ili grubom dlakom. Šišanje je proces u kojem se uklanja mrtva dlaka kako bi izrasla nova dlaka i održao zdrav i estetski izgled psa. Ovdje su glavni razlozi zašto je određenim pasminama potrebno njegovanje i kako to pridonosi njihovom zdravlju i dobrobiti.

Što dotjerivanje znači?

Naziv "obrezivanje" savršeno opisuje proces. Višak dlake uklanja se posebnim nožem posebno dizajniranim za podrezivanje ili kredom i kondomima za prste koji stvaraju prianjanje za dlaku psa. Ovaj postupak možda zvuči pomalo zastrašujuće, ali je potpuno siguran. Uklanjanjem viška dlaka na ovaj način stvara se prostor za rast nove dlake. To omogućuje zdraviji i prirodniji izgled koji je vrlo popularan među vlasnicima.

Boli li podrezivanje?

Kada vlasnici čuju da će groomer čupati dlake, mnogi vlasnici misle da bi uklanjanje ruku moglo biti bolan proces, ali to nije istina. Ovu tehniku ​​smije izvoditi samo prikladno obučen frizer, tako da nema razloga za brigu sve dok ste prije toga provjerili. 'Nož' koji se koristi također nije tako opasan ili zastrašujući kao što zvuči, obično više nalikuje češlju na kraju drške noža.

Je li šišanje skuplje od rezanja?

Ručno uklanjanje je kompliciraniji i delikatniji proces, stoga ne zaboravite da može trajati mnogo dulje od uobičajene njege škarama. Svi njegovatelji naplaćuju drugačije na temelju svog iskustva, cijene i mnogih drugih čimbenika. To znači da će vaš frizer vjerojatno naplatiti na temelju vremena i poteškoća. Zbog toga ručno uklanjanje dlaka ponekad može biti skuplje, ali je korisno za pasminu. Ovaj se trošak definitivno može isplatiti pružanjem najboljeg mogućeg kaputa.

Razlozi za podrezivanje:


1. Održavanje zdrave kože i dlake
Njega uklanja mrtve dlake, što potiče rast novih, zdravih dlaka. Kod pasmina s čupavom ili grubom dlakom, poput terijera i šnaucera, mrtva dlaka ne ispada prirodno i može ostati u dlaci. To može izazvati iritaciju kože i spriječiti disanje kože. Redovito njegovanje pomaže održati kožu zdravom, a dlaku sjajnom.

2. Sprječavanje čvorova i petljanja
Psi s grubom dlakom skloni su skupljanju i petljanju ako se redovito ne četkaju. Urasla dlaka može izazvati nelagodu i bol te ograničiti psu kretanje. Dotjerivanje sprječava ove probleme uklanjanjem mrtve dlake i sprječavanjem da se zapetlja s novom dlakom.

3. Regulacija tjelesne temperature
Njega pomaže u regulaciji tjelesne temperature psa. Mrtva dlaka može zadržati toplinu i uzrokovati pregrijavanje psa u toplijim mjesecima. Trimanjem se uklanja suvišna dlaka, što omogućuje bolje prozračivanje krzna i pomaže psu u održavanju odgovarajuće tjelesne temperature.

4. Estetski izgled i standardi pasmine
Dotjerivanje je često potrebno kako bi se održao estetski izgled i zadovoljili standardi pasmine. Posebno je važno da izložbeni psi imaju njegovano krzno koje udovoljava zahtjevima pasmine. Dotjerivanje pomaže u održavanju pravilne teksture i izgleda dlake, što je ključno za uspjeh.

5. Zdravstvene dobrobiti
Uklanjanje mrtve dlake može spriječiti razne kožne probleme kao što su 'vruće točke' , infekcije i paraziti. Njega pomaže u otkrivanju potencijalnih zdravstvenih problema jer omogućuje bolji pregled kože i rano otkrivanje potencijalnih abnormalnosti.

6. Udobnost i mobilnost
Podrezivanje dlake oko očiju, ušiju i šapa može poboljšati udobnost i pokretljivost psa. Duga kosa može ometati vid, izazvati iritaciju očiju ili skupljati prljavštinu i vlagu oko ušiju, što može dovesti do infekcija. Njega ovih područja osigurava bolje vidno polje, sluh i čistoću.


Redovito njegovanje je važno!

Redovito njegovanje je od vitalnog značaja za mnoge pasmine pasa, posebno one s čupavom ili grubom dlakom. Omogućuje održavanje zdrave kože i kose, sprječava stvaranje čvorova, pomaže u regulaciji tjelesne temperature, osigurava estetski izgled i donosi mnoge zdravstvene dobrobiti. Vlasnici bi se trebali posavjetovati s profesionalnim frizerima kako bi odredili najbolji raspored i tehniku ​​šišanja za svoje krznene prijatelje.

Za sve savjete nazovite nas na 069 611 116 ili nam pišite na info (afna) lovingpaw (točka) si i rado ćemo pronaći termin za uređivanje vašeg dlakavog prijatelja.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: