Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Kada razmišljamo o korištenju gline u zdravstvene svrhe, vjerojatno prvo pomislimo na spa tretmane ili kozmetičke proizvode za čišćenje kože. Međutim, bentonitna glina također nudi mnoge prednosti za naše četveronožne prijatelje. Iako se čini čudnim, bentonitna glina postala je popularna kao prirodni dodatak hrani za pse zbog svojih ljekovitih svojstava.

Što je bentonitna glina?

Bentonitna glina je prirodna glina koja se nalazi u zemljinoj kori. Dolazi od minerala montmorilonita koji je bogat mineralnim solima kao što su kalcij, magnezij, natrij i kalij. Zbog svog jedinstvenog sastava, bentonitna glina privlači toksine i nečistoće te ih apsorbira, omogućujući tijelu čišćenje i detoksikaciju.

Kako pozitivno djeluje na štence i mačiće, detaljno je opisano u članku ovdje: UPOZNAJTE TRETMAN

Prednosti bentonit gline za pse

1. Pomaže probavu: Jedna od najvažnijih prednosti bentonitne gline za pse je njezina sposobnost reguliranja probavnog sustava. Kada se bentonitna glina pomiješa s vodom, stvara tvar sličnu gelu koja može pomoći u ublažavanju probavnih problema kao što su proljev, zatvor i nadutost.

2. Detoksikacija: Bentonitna glina djeluje kao prirodni upijač koji može pomoći u uklanjanju toksina i nečistoća iz tijela psa. Ovo je posebno korisno u slučajevima trovanja ili ako je pas izložen štetnim tvarima.

3. Podrška imunološkom sustavu: Zbog svojih mineralnih svojstava, bentonitna glina može podržati imunološki sustav psa. Minerali poput kalcija, magnezija i kalija vitalni su za zdravlje i rad imunološkog sustava.

4. Pomoć kod kožnih problema: Vanjska primjena bentonit gline može pomoći u liječenju raznih kožnih problema kod pasa, poput svrbeža, osipa ili ekcema. Nanošenje gline na zahvaćena područja može pomoći u ublažavanju svrbeža i upale te ubrzati zacjeljivanje kože.

5. Kontrola parazita: Zbog svojih upijajućih svojstava, bentonitna glina može pomoći u kontroli unutarnjih parazita kao što su crvi. Kada se proguta, glina može apsorbirati i ukloniti štetne organizme iz probavnog trakta.

Prvi u svijetu smo izbacili kompletnu LINIJU BENTONITNE GLINE ZA ŠTENCE I MAČIĆE .

Kako koristiti bentonitnu glinu kod pasa?

Bentonitna glina se može dodati u ishranu pasa ili koristiti izvana, kao obloge ili paste za kožu. Kod korištenja bentonitne gline važno je posavjetovati se s veterinarom o pravilnom doziranju i načinu primjene jer prevelika količina ili nepravilna uporaba može izazvati nuspojave.



Zaključno, slobodno možemo reći da je bentonitna glina prirodan i učinkovit dodatak prehrani pasa koji može pomoći kod raznih zdravstvenih problema, od probavnih smetnji do kožnih problema. Međutim, uvijek je najbolje posavjetovati se sa stručnjakom za kućne ljubimce prije uporabe kako biste bili sigurni da je uporaba bentonit gline prikladna za vašeg psa i kako biste izbjegli moguće komplikacije.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: