Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Crvene i nadražene šape kod pasa čest su problem s kojim se susreću mnogi vlasnici. Iako za vlasnike može biti alarmantno da primijete svog krznenog prijatelja u nelagodi, važno je razumjeti što uzrokuje te probleme i kako se oni mogu ispravno riješiti.

Alergija

Jedan od najčešćih uzroka crvenih i nadraženih šapa kod pasa je alergija . Psi mogu razviti alergijske reakcije na razne tvari, uključujući hranu, prašinu, pelud, ubode insekata i kemikalije. Kada pas dođe u kontakt s alergenom, može izazvati crvenilo, svrbež i upalu na šapama, što može uzrokovati nelagodu i bol. Kod alergija je važno identificirati određeni alergen i izbjegavati kontakt s njim ako je moguće.

Dermatitis

Još jedan čest uzrok crvenih i nadraženih šapa je dermatitis. Dermatitis je upala kože koju mogu uzrokovati različiti čimbenici kao što su bakterije, gljivice, paraziti ili iritansi. Na šapama se mogu pojaviti crvenilo, otok, svrbež, pa čak i osip. Liječenje dermatitisa uključuje često čišćenje šapa, korištenje emolijentnih krema (preporučamo KONOPLJIN BALZAM S GLINOM ) te po potrebi liječenje antibioticima ili drugim lijekovima koje propisuje veterinar.

Gljivične infekcije, posjekotine, opekline ili ozljede

Osim alergija i dermatitisa, crvene i nadražene šape kod pasa mogu izazvati i druge probleme, poput gljivičnih infekcija, zanoktica, opeklina ili ozljeda. Stoga se u slučaju takvih problema uvijek preporuča konzultirati veterinara. Veterinar će moći obaviti temeljit pregled i postaviti točnu dijagnozu te propisati odgovarajuće liječenje.

Osim posjeta veterinaru, vlasnici pasa sami mogu pomoći u prevenciji crvenila i nadraženih šapa redovitim pregledom šapa svog psa , brigom o higijeni šapa, sprječavanjem kontakta s potencijalno iritantnim tvarima te osiguravanjem uravnotežene prehrane koja zadovoljava potrebe psa.

Stoga je važno da vlasnici pasa budu oprezni zbog znakova nelagode i upale te da se posavjetuju sa svojim veterinarom kada se pojave crvene i nadražene šape. Pravovremenim djelovanjem i pravilnom njegom vlasnici mogu osigurati svom ljubimcu ugodan i zdrav život, bez neugodnih problema sa šapama.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: