Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Ljudska i pseća dlaka dio su vitalnog sustava tkiva, ali se razlikuju na nekoliko ključnih načina, uključujući strukturu, funkciju i potrebe za njegom. Razumijevanje ovih razlika ključno je za pravilnu njegu ljudske i pseće dlake.

Struktura

Ljudska kosa: Ljudska kosa sastoji se od keratina, proteinske tvari koju proizvode folikuli dlake. Folikuli ljudske dlake su u obliku lukovice, zakopani duboko u kožu. Ljudska kosa obično je jednostruka i ima različite teksture, od valovite do kovrčave ili potpuno ravne.

Pseća dlaka: Pseća dlaka se također sastoji od keratina, ali se razlikuje po strukturi i vrsti. Pseća dlaka može biti jednostruka ili dvostruka, ovisno o rasi psa. Dlaka može uključivati ​​različite vrste kao što su poddlaka, poddlaka i zaštitni kaput. Pasmine mogu varirati u teksturi dlake i duljini.

IZVOR: https://serotoninkc.com/blogs/news/human-hair-vs-dog-fur

Funkcija

Ljudska kosa: Ljudska kosa ima različite funkcije, uključujući zaštitu vlasišta od UV zraka, reguliranje tjelesne temperature i izražavanje osobnosti kroz frizuru. Ljudska dlaka nema jasnu funkciju komunikacije ili lova na plijen kao pseća dlaka.

Pseća dlaka: Pseća dlaka ima mnoge funkcije, uključujući zaštitu od vanjskih utjecaja poput vremena i ozljeda, regulaciju tjelesne temperature i izražavanje društvenih i komunikacijskih znakova. Kod nekih pasmina, kao što su ovčarski ili lovački psi, dlaka je ključna za njihov rad, poput otkrivanja mirisa ili zaštite od trnja i drugih ozljeda tijekom lova ili rada u polju.

Njegovanje

Ljudska kosa: Njega ljudske kose uključuje redovito pranje, šišanje i oblikovanje, kao i korištenje raznih proizvoda za njegu kose i vlasišta.
Posebna pažnja se također posvećuje prehrani i općem zdravlju jer ti čimbenici mogu utjecati na stanje i izgled kose.

Dlaka psa: njegovanje dlake ovisi o duljini, teksturi i potrebama pasmine. Redovito četkanje, kupanje, šišanje i njegovanje uobičajeni su dijelovi rutine njegovanja psa. Za dugodlake pasmine važna je i prehrana koja utječe na zdravlje kože i dlake.

Sažeti...

Ljudska i pseća dlaka jedinstvene su po svojoj strukturi, funkciji i potrebi za njegom. Razumijevanje ovih razlika ključno je za pravilnu njegu vlastite dlake i dlake vašeg psa. Redovito njegovanje, briga o zdravlju i pravilna prehrana ključni su za održavanje zdrave i sjajne dlake i kod ljudi i kod naših krznenih pratitelja.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: