Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Lizanje šapa – odmah ćete prepoznati ovo ponašanje. Konstantno lizanje jednog mjesta na nozi vašeg psa. Crveno je i bolno i jednostavno ne zacjeljuje. To je stalni ciklus češanja i lizanja. Za vas je jednako stresno kao i za vašeg psa.

Iza toga obično postoji razlog. Obično je to posljedica alergije na određenu tvar, hranu, vanjski čimbenik ili kožnu bolest. Međutim, najčešće se odmah zapitamo kako možemo ublažiti problem dok ne odemo kod veterinara i otklonimo uzrok.

Ovi prirodni lijekovi ublažavaju svrbež...

Svježi aloe gel

Aloe vera je antimikrobna i ubija bakterije koje bi mogle zaraziti upaljenu kožu. Idealan je za upaljene šape, kao i za toplinske osipe i žarišta. Njegova protuupalna svojstva i priroda hlađenja pružaju olakšanje. Kada koristite aloe veru, ona ubrzava zacjeljivanje kožnih osipa i pruža olakšanje i ublažavanje oteklina. Aloja pomaže vašem psu ublažiti bol i svrbež. Možete ga nanositi tri do četiri puta dnevno.

Oblog od kamilice

Kamilica je biljka koja može pomoći kod upala, grčeva, čireva, tjeskobe i rana. Pruža umirujuće antimikrobno ispiranje. Vrećicu biljnog čaja od kamilice potopite u pola šalice vruće vode i ostavite da se ohladi. Stavite u hladnjak dok se pripravak ne ohladi. Vrećica hladnog čaja može se staviti izravno na ranu i pričvrstiti laganim zavojem. Ako vaš pas to ne podnosi, nanesite otopinu izravno na ranu šest do osam puta dnevno.

Koristite prirodne antibiotike za kontrolu infekcije

Postoje prirodni antibiotici koji mogu kontrolirati infekciju bez oštećenja mikrobioma vašeg psa. Za lokalnu uporabu trebat će vam mikropora za pričvršćivanje tkanine ili zavoja koji će ga držati na mjestu.

Ove prirodne mogućnosti mogu se koristiti interno i lokalno za liječenje infekcije vašeg psa. Što su to prirodni antibiotici?

Origano ulje

Ulje origana ima antibakterijska, antivirusna, antiparazitska i antigljivična svojstva. Dosta je jak pa vam treba samo malo i morate ga razrijediti. Možete razrijediti 2 do 3 kapi u žličici bademovog ili MCT ulja. Dajte ga svom psu 3 puta dnevno. Možete mu ga dodati u hranu kako bi se bolje izmiješala, jer su miris i okus prilično jaki.

Za lokalnu primjenu možete pomiješati 1 kap origana s 1 žličicom bademovog ulja kako biste povećali njegovu antibiotsku moć. Izbjegavajte ulje origana za pse s poviješću napadaja.

Manuka med

Manuka med je iz nektara stabla manuka (čajevac) i odličan je lokalni antibiotik za posjekotine, rane i apscese. Može se primijeniti izravno na zahvaćeno područje. Kako biste povećali njegovu učinkovitost, pomiješajte ga s kolostrumom kako biste pospješili zacjeljivanje rana.

Maslinov list

Listovi masline su još jedan višenamjenski prirodni lijek. Dolazi iz stabla masline i djeluje antimikrobno, antibakterijski, antivirusno i antigljivično. Listovi masline ne štete korisnim bakterijama u crijevima vašeg psa. On cilja na loše bakterije i ostavlja mikrobiom netaknutim... tako da crijeva ostaju zdrava. Dostupan je u obliku praha. Možete dozirati psa prema njegovoj veličini:

  • Mali psi ... ¼ žličice dnevno
  • Srednji psi … ½ čajne žličice dnevno
  • Veliki psi ... 1 žličica dnevno

Trputac

Trputac je čest korov koji ćete pronaći gotovo posvuda. Djeluje antibakterijski i protuupalno te sadrži fitokemikaliju koja se zove alantoin. Alantoin ubija mikrobe, potiče zacjeljivanje i potiče rast kože. Kao lokalni lijek, listovi se mogu samljeti i staviti na problematično područje.

Neven

Ovaj višenamjenski cvijet ima protuupalna, antigljivična i antimikrobna svojstva. Također ublažava bol i pomaže u zacjeljivanju rana te je izvrsna alternativa antibioticima. Dostupan je kao tinktura za unutarnju ili lokalnu primjenu. Koristite ga interno dodavanjem nekoliko kapi u hranu vašeg psa.

Za lokalnu primjenu dodajte 20-40 kapi tinkture u šalicu pročišćene vode s 1/4 žličice soli. Natopite vatu i stavite je na zahvaćeno područje nekoliko puta dnevno. Također možete nakapati izravno na ranu. Alternativno, možete kupiti kremu od nevena i koristiti je lokalno.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: