Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Jeste li znali da bentonitna glina za pse i mačke može liječiti i spriječiti mnoge zdravstvene probleme? Možda blatne kupke vašeg psa ili mačke koja se valja u šetnji ipak i nisu tako strašne 😉

Čini se zanimljivo i nemoguće, zar ne? Ta bi glina mogla biti odgovor na zdravstvene probleme vašeg psa ili mačke...ali jest!

Znanost i dalje dokazuje da ovaj drevni "lijek" ima mnoga ljekovita svojstva. I ne samo to - sada možete pronaći glinu iu uobičajenim metodama liječenja.

Glina pomaže kod brojnih zdravstvenih problema!

Zbog svoje kemijske strukture glina ima izuzetno dobru moć upijanja i ionske izmjene. Mikroskopski sitne granule vezuju vodu i druge tvari u svoju staničnu strukturu. Kada te stanice bubre, potencijalno štetne tvari (radioaktivni elementi, teški metali, višak vode...) lakše prodiru iza stanice.

Smatra se da glina djeluje sveobuhvatno i potiče procese koji se lančano pokreću u cijelom tijelu, pa se preporuča kontinuirano provođenje terapija glinom kroz duži vremenski period.

Zašto koristiti glinu za štence i mačiće?

Glina je jedan od najstarijih lijekova koji učinkovito i prirodno pomaže kod mnogih bolesti životinja. Glina sadrži velike količine minerala koji su neophodni za funkcioniranje životinjskog organizma. Sposoban je upiti neugodne mirise, vezati različite klice i bakterije, ublažiti bol, vratiti energiju ili jednostavno očistiti i omekšati kožu.

Zbog svog kemijskog sastava, ova mineralna tvar ima zaista jedinstvena terapeutska svojstva koja pozitivno djeluju na životinjski organizam.

Ako dosad niste koristili glinu na svom psiću ili mačkici, želim s vama podijeliti zašto je preporučujemo. Ipak... prvo porazgovarajmo o tome odakle dolazi ova čarobna glina

Što je bentonitna glina i kako pomaže?

Bentonitna glina vrlo je star i pouzdan drevni lijek. Tijekom godina, iscjelitelji su ga koristili za liječenje mnogih bolesti, uključujući:

  • Problemi s probavom
  • Kožne bolesti
  • Imunološka podrška
  • Paraziti
  • i mogli bismo nabrajati u nedogled

Bentonit je upijajuća aluminijska filosilikatna glina. Jedan od najvećih izvora nalazi se u Fort Bentonu, Wyoming, otuda i naziv Bentonit.

Možda ste čuli za Montmorillonite glinicu i pitali se koja je razlika. Vrlo su slične i obje su gline dio Smectite obitelji glina. Stoga će neki proizvodi i tvrtke koristiti oba imena u isto vrijeme.

Bentonitna glina ima sposobnost upijanja čak 8 puta veću od ostalih glina. Dobro se miješa s vodom u obliku paste koja se može koristiti izvana i iznutra za liječenje.

Znate – životinje u divljini vole ležati u blatu... to im prirodno umiruje kožu i štiti ih od mogućih parazita. Glina je, da tako kažemo, „čudo prirode“, ali o njoj premalo znamo i premalo je koristimo. Pa, tome smo stali na kraj...

Iskop bentonitne gline Bolus iz Komende (slovenska glina koja se smatra jednom od najboljih u Europi i svijetu) (izvor fotografije: www.glina-bolus.si)

Zašto je bentonit glina korisna i za štence i mačiće? Pogledajte samo neke od aktivnih sastojaka bentonit gline...

Detoksikacijski učinak

Bentonitna glina dobro je poznata po svojoj sposobnosti detoksikacije tijela. To je zbog njegove polikanske prirode. Što jednostavno znači da djeluje kao magnet za pozitivno nabijene čestice. To čini bentonitnu glinu super magnetom koji upija pozitivno nabijene toksine.

Ovo svojstvo stoga je stvarno učinkovito u uklanjanju teških metala i kemikalija iz tijela.

Možda niste znali, ali bentonitna glina se također dodaje u hranu za neke životinje. I to bi trebala biti crvena zastavica za vas! Dodaje se kako bi se hrana zaštitila od eventualne plijesni - naravno to znači da je sama hrana jako loše kvalitete do te mjere da moraju dodavati bentonitnu glinu kako bi spriječili upravo to.

Aflatoksini su jedna od glavnih kemikalija (plijesan) kojih moramo biti svjesni. Vrlo su toksični za jetru i poznato je da dovode do raka.

Godine 1989. istraživanje je pokazalo da bentonitna glina smanjuje aflatoksine i onečišćenje vode za čak 34%. Elaborat je dostupan na poveznici ovdje: KLIKNITE NA Elaborat

Otkrili su da bentonitna glina može obnoviti funkciju jetre kod štenaca i mačića. Istodobno, nije utjecao na njihovu probavu i apsorpciju hranjivih tvari.

Pomoć kod bolesti jetre

Osim što uklanja toksine i metale, bentonitna glina također je odlična za pomoć tijelu u eliminaciji organskog otpada. Oni se mogu razviti kada organi počnu odumirati i stareti.

Jedan takav primjer je njegova sposobnost ublažavanja bolesti bubrega. Odabir prirodnog veziva fosfata siguran je ako vaš pas alu sluz ima bolest bubrega.

Naravno, upozorenje je da provjerite sa svojim holističkim veterinarom prije upotrebe bentonit gline na svom bolesnom psiću ili mačkici. Doziranje je jedinstveno barem za svaki slučaj. Bentonitna glina možda nije prikladna: Ovisno o tome koje druge biljke ili lijekove trenutno uzimate. Budući da se interakcija može poništiti.

Većina komercijalno dostupnih fosfatnih veziva onečišćena je aluminijem i drugim kemikalijama.

Loše stanje vašeg krznenog prijatelja može biti razlog zašto bubrezi vašeg psa ili mačke gube sposobnost čišćenja toksina koji se nakupljaju u krvotoku.

Bentonitna glina apsorbira višak fosfata koje bubrezi ne mogu očistiti (a također i one iz njegove hrane). To im pomaže da se osjećaju mnogo bolje i može znatno poboljšati njihov apetit i razinu energije.

Sprječava i uklanja unutarnje i vanjske parazite

Bentonitna glina djeluje slično kao dijatomejska zemlja (DE) za parazite. Međutim, manje je abrazivan kada se uzima oralno od DE. Upozorenje je da svom krznenom prijatelju morate ponuditi puno vode, jer glina također upija kontaminiranu vodu iz crijeva. Dakle, pomaže u čišćenju crijevnih parazita. On ih dehidrira i veže tako da se zajedno eliminiraju stolicom.

Bentonitna glina također se može koristiti za pranje, jer djeluje i protiv buha.

Prašak ili aktivni sastojak doslovno će dehidrirati kožu buhe. Mikroskopski oštri rubovi također mogu presjeći njihove tvrde kosture i potpuno ih uništiti.

Poboljšava imunološki sustav i zdravlje crijeva

Dodavanje bentonitne gline hrani ili vodi pomaže kod detoksikacije jer sadrži mnogo minerala u tragovima. A ti minerali u tragovima često nedostaju u prehrani. Čak i kod sirove prehrane, može doći do nedostatka samo ovih. To je zato što veliki dio našeg tla iscrpljuje te minerale. Što znači da povrće koje u njoj raste često oskudijeva mineralima koje bi inače trebalo sadržavati.

Ovi se minerali lako apsorbiraju u crijevima, čak i ako vaš krzneni prijatelj ima problema s probavom. Istodobno podupire korisne bakterije u njegovim crijevima i time poboljšava probavu i imunološki sustav.

Razlog: 80% njezinog imunološkog zdravlja dolazi iz njezinih crijeva. Pa kako je još važno uravnotežiti dobre i loše bakterije.

Bentonitna glina izvrsno veže patogene bakterije u crijevima. Blagotvoran je za crijeva jer uklanja patogene bakterije i jača dobre bakterije. zahvaljujući super upijanju. To je također jedan od razloga zašto bentonitnu glinu treba ponuditi kada se želi ukloniti povraćanje ili proljev (kolokvijalni proljev).

Samo pazite da svom krznenom prijatelju ponudite puno vode, jer inače može izazvati dehidraciju i zatvor. Tako se ide s jednog problema na drugi. Iz tog razloga preporučujemo da počnete s niskom dozom.

Ublažavanje kožnih problema i alergijskih reakcija

Bentonitna glina pomaže i iznutra i izvana u ublažavanju kožnih problema i alergija.

Pomaže interno uklanjanjem toksina, parazita i prekomjernog rasta bakterija iz crijeva. Pomaže imunološkom sustavu da ostane jak i uravnotežen u borbi protiv prijetnji.

Može se koristiti i lokalno za ublažavanje iritacija kože i uboda parazita. Kod ljudi je učinkovit za prevenciju i ublažavanje teških dermatitisa.

Bentonitna glina također ima prirodna antibiotska svojstva. Što je super ako krzneni ima osipe na koži. Studija je pokazala da može biti učinkovit protiv "superbakterija" kao što je MRSA (S. aureus otporan na meticilin). Prilično impresivno upravo zato što trenutno postoji mnogo antibiotika koji više ne mogu liječiti ove "superbakterije". Studija je dostupna ovdje: KLIKNITE NA STUDIJU

Kancerogene bolesti

Još uvijek nije provedeno mnogo istraživanja o tome kako bentonitna glina utječe na stanice raka... ali znamo da je podrška imunološkom sustavu odličan početak.

Dodavanjem bentonit gline u prehranu svojih krznenih prijatelja, pomoći ćete smanjiti rizik od raka. Na taj ćete način moći redovito čistiti njegovo tijelo od teških metala i toksina – što znači da će biti manji rizik od razvoja kroničnih upala i oštećenja stanica u tijelu.

Jedna studija pokazuje da se bentonitna glina može boriti protiv nekih stanica raka. Glina je usporila rast nekih stanica mozga i pluća. Ovaj rak je izrazito agresivan i brzo se širi. Dakle, bentonitna glina izgleda obećavajuće za uzimanje kao preventivna i potporna mjera ako vaš krzneni prijatelj ima rak.

Gdje nabaviti kvalitetnu bentonitnu glinu?

Slovenska glina - jedna od najboljih na svijetu!
Kad je glina u pitanju, najvažnije je njeno porijeklo, sastav i naravno način pripreme!

Loving Paw je prvi u Sloveniji kreirao liniju proizvoda za njegu i zdravlje štenaca i mačića od bentonitne gline. Za naše proizvode odabrali smo jednu od najboljih i najkvalitetnijih glina na svijetu - Bolus glinu iz Komende . Glina je bentonitna glina, koja se priprema ručno, organski i čisto. Nagomilano i osušeno u nezagađenom okruženju.

To je glina na bazi silicijevih silikata i jedna je od rijetkih prodornih glina. Po svom sastavu i proizvodnji glina je stekla primat među glinama. Uz pomoć patera Simona Ašiča usavršili su pripremu gline na Bolus glini. Proces su doveli na vrhunsku razinu pripreme i kvalitete. Svi proizvodi su pregledani od strane ZZV-Kr, ZZV Mb, imaju ocjenu sigurnosti i registrirani su na europskom CPNP portalu.

Proizvode za prehranu i njegu štenaca i mačića možete pronaći u dobro opremljenim trgovinama za kućne ljubimce i naravno u našoj internet trgovini www.lovingpaw.si.

Kliknite ovdje za sve proizvode: LOVING PAW CLAY PRODUCTS

Samo priroda zna najbolje – vratimo se njezinim aktivnim sastojcima!

Za sva pitanja o proizvodima uvijek smo dostupni na našoj e-mail adresi, društvenim mrežama ili broju telefona.

Zdravlje za vaše krznene od Loving Paw <3 Lovely how how in mijaw <3

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: