Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Njegovanje kandži vašeg ljubimca važan je dio brige za njihovu dobrobit. Pravilno podrezivanje kandži ne samo da održava šape zdravima, već i sprječava probleme koji se mogu pojaviti zbog predugih kandži. U ovom ćemo članku istražiti korake i savjete o tome kako pravilno podrezati kandže svom dlakavom prijatelju.

Nabavite pravi alat: Nabavite kvalitetne škare ili grickalice. Dostupni su razni alati, pa odaberite onaj koji vam najviše odgovara i koji će vam biti ugodno koristiti ga.

Tretirajte kandže pojedinačno: svaku kandžu treba pregledati pojedinačno. Kod svijetlih kandži jasno se vidi rožnica, tamna mrlja u sredini koju biste trebali izbjegavati jer sadrži krvne žile. Na tamnijim kandžama kožica je manje uočljiva, stoga budite oprezni i režite polako.

Podrezujte postupno: Podrežite kandže postupno, jedan ili dva milimetra odjednom. To smanjuje mogućnost slučajnog rezanja rožnice. Ako se ne osjećate ugodno s frizurom, bolje je napraviti manje korekcije nekoliko puta.

Demonstracija kako odrediti gdje se živac nalazi u crnim pandžama (izvor: www.quora.com)

Koristite svjetlo za bolji pregled: Dobar izvor svjetla omogućuje vam da pažljivije pregledate kandže. Tako ćete lakše uočiti rožnicu i izbjeći nepotrebna oštećenja.

Budite strpljivi: Podrezivanje kandži zahtijeva strpljenje, stoga nemojte žuriti. Ako se ljubimac ponaša nervozno, smirite ga i podrežite samo one kandže koje su vam dostupne, a da pritom ne stresirate životinju.

Pohvala i nagrada: Pohvalite i nagradite svog ljubimca nakon njegovanja. Čineći to, on će iskustvo povezati s pozitivnim osjećajima, što će mu olakšati podrezivanje kandži u budućnosti.

Trebate pomoć?

Ako se ne osjećate sigurni ili nemate iskustva u šišanju kandži, potražite pomoć stručnjaka. Veterinar ili obučeni frizer može vam pomoći i pokazati vam ispravne tehnike. Dođite kod nas u salon Loving Paw Velenje i pokazat ćemo vam kako pravilno ošišati kosu ili srediti svog čupavog mališana.

Pravilno podrezivanje noktiju očuvat će šape vašeg ljubimca zdravima i spriječiti moguće probleme. Ovim zadatkom ne samo da njegujete fizičko zdravlje, već i gradite povjerenje između vas i vašeg krznenog prijatelja.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: