Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Odjeća za pse nije samo modni dodatak; u nekim su slučajevima nužni za dobrobit i zdravlje vašeg krznenog prijatelja. Dok se čini da su neke pasmine pasa otpornije na vremenske uvjete zbog svoje guste dlake, drugima je potrebna dodatna zaštita od hladnoće, kiše ili vrućine. Ispod su neke pasmine pasa za koje preporučujemo nošenje odjeće:

  1. Chihuahua : Ove male pasmine pasa imaju malo tjelesne masti i manji sloj dlake, pa su osjetljiviji na hladnoću. Mala haljina ili pulover mogu pomoći u održavanju njihove tjelesne temperature.
  2. Hrt : Zbog svoje vitke građe, hrt ima manje potkožnog masnog tkiva, što znači da je osjetljiviji na hladno vrijeme. Odjeća štiti njihovu kožu od vjetra i hladnoće.
  3. Jazavčar : Zbog svoje duge kralježnice, jazavčari su skloniji hlađenju na leđima. Odjeća, posebno veste ili kaputi, mogu pružiti dodatnu toplinu tijekom hladnijih mjeseci.
  4. Kineska kukmasta pasmina : Pasmine koje nemaju mnogo dlake, kao što je kineska kukmasta pasmina, trebaju odjeću za zaštitu od UV zraka i hladnoće. Njihova osjetljiva koža više je izložena vremenskim prilikama.
  5. Bulldog : Pasmine koje imaju plitke nosnice, poput buldoga, osjetljivije su na toplinu. Hladna odjeća ili košulje s UV zaštitom mogu spriječiti pregrijavanje u toplim mjesecima.
  6. Shih Tzu : Ove male, dugodlake pasmine mogu imati koristi od odjeće (osobito vlasnika) kako bi se spriječilo da im se dlaka zaprlja ili smoči tijekom kišnih dana.
  7. Pomeranac : Pomeranci su mali i osjetljivi na hladnoću zbog svoje male visine. Odjeća poput jakni ili džempera može vam pomoći da se ugrijete.
  8. Pudl : Budući da pudli imaju gušću i kovrčaviju dlaku, skloniji su vezivanju čvorova. Odjeća, osobito za kišnog vremena, može održati njihovo krzno suhim i smanjiti mogućnost petljanja.

Prilikom odabira odjeće za vašeg psa važno je uzeti u obzir individualne potrebe i sklonosti svake pasmine. Osim toga, važno je da odjeća pristaje psiću i da ga ne sputava u kretanju i ne stvara nelagodu. Uvijek se posavjetujte sa svojim veterinarom ako niste sigurni treba li vašem psu odjeću i koja bi vrsta odjeće bila najbolja za njega.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: