Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Zima sa sobom donosi niske temperature i vremenske uvjete koji mogu utjecati na nas kao i na naše krznene prijatelje. Dok se mnogi vlasnici pasa brinu za svoje ljubimce po hladnom vremenu, pitanje može li pas dobiti ozebline čini se sasvim umjesnim.

Smrzotine su oštećenja kože i tkiva uslijed izloženosti niskim temperaturama. Međutim, psi su uglavnom dobro prilagođeni hladnom vremenu zbog svog krzna i potkožnog masnog tkiva koji djeluju kao izolacija. Međutim, postoje situacije u kojima psi mogu biti u opasnosti od ozeblina:

1. Niske temperature u kombinaciji s vjetrom:

Jaki vjetrovi mogu ubrzati gubitak topline kod psa, povećavajući mogućnost ozeblina. Posebnu pozornost treba obratiti na područja s tankom dlakom poput ušiju, šapa i repa.

2. Dugotrajno izlaganje hladnoj površini:

Ako pas dugo stoji ili leži na hladnoj površini, poput snijega ili leda, može izazvati ozebline na onim dijelovima tijela koji su izravno izloženi hladnoći.

3. Vlažni uvjeti:

Hladnoća u kombinaciji s vlagom povećava rizik od ozeblina. Mokro krzno ne pruža dobru izolaciju, stoga je važno da vaš pas bude suh u hladnim uvjetima.

Kako spriječiti ozebline kod psa?

  1. Ograničite vrijeme na hladnoći: Ne ostavljajte svog psa vani na vrlo hladnom vremenu dulje vrijeme. Vodite ga redovito u kratke šetnje i osigurajte mu zaklon od vjetra. Ako je moguće, držite ga kod sebe na toplom mjestu u stanu ili kući.
  2. Koristite odjeću za pse: U ekstremno hladnim uvjetima, odjeća za pse kao što su kaputi ili veste može vam pomoći da ih zagrijete i spriječite ozebline.
  3. Suhi životni prostor psa: Pobrinite se da životni prostor psa bude suh i topao. Koristite odgovarajuću izolaciju i krevet koji daje toplinu.
  4. Provjerite dlaku psa: Redovito provjeravajte je li dlaka psa suha i čista. Mokra kosa gubi svoja izolacijska svojstva.
  5. Redovito zagrijavanje ušiju: Uši su područje koje može biti više izloženo hladnoći. U ekstremno hladnim uvjetima razmislite o obliku zaštite.

Iako su ozebline rjeđe kod pasa nego kod ljudi, važno je pratiti vremenske prilike i svog psa te poduzeti mjere ako primijetite bilo kakve znakove nelagode ili ozljede od hladnoće. Uz pažljivu pažnju i njegu, možete osigurati da vaš krzneni prijatelj bude sretan i zdrav čak iu hladnijim mjesecima. Ali sigurno će biti najsretniji s vama u toplom...

Kako zaštititi šape od soli i mikro oštećenja?

Loving Paw balzam od konoplje s dodatkom gline za zdrav nos, kožu i šape održava zdravlje i prirodnu ravnotežu. Uspješno pomaže kod sezonskih alergija. Glina će djelovati antibakterijski na šape, što je posebno važno za zdravlje vašeg psića ili mačića. Može se koristiti za niz problema poput suhe, nadražene i osjetljive kože na šapama, njuškama ili na samoj koži.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: