Velika akcija i ODPRODAJA sve do 50 % OFF KLIK ZA POPUSTE * Ograničeno vrijeme.

Perut kod pasa nije samo estetski problem, već i znak neadekvatne njege kože. Srećom, postoji nekoliko prirodnih načina da se riješite prhuti i održite kožu vašeg psa zdravom. Slijedite ove korake kako biste svom ljubimcu pružili olakšanje i vratili mu sjajno krzno.

1. Uravnotežena prehrana

Pravilna prehrana ključna je za zdravlje kože i dlake vašeg psa. Pazite da njegova hrana bude bogata esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-3 i omega-6. Hrana bi također trebala sadržavati dovoljnu količinu proteina i vitamina koji pomažu održavanju kože u optimalnom stanju.

2. Redovito četkanje

Redovito četkanje je učinkovit način za uklanjanje mrtvih stanica kože i sprječavanje prhuti. Koristite odgovarajuću četku za pasminu vašeg psa i četkajte ga barem nekoliko puta tjedno. Četkanje također potiče cirkulaciju krvi, što pridonosi zdravlju kože.

3. Prirodna ulja za kožu

Određena prirodna ulja mogu pomoći u uklanjanju prhuti i hidratizirati suhu kožu. Kokosovo ulje, ulje pšeničnih klica i ulje nevena primjeri su ulja koja imaju protuupalna svojstva i pomažu u održavanju zdravlja kože. Nanesite malu količinu ulja na krzno vašeg psa i nježno ga utrljajte.

4. Kupanje s prirodnim šamponima

Odaberite prirodni šampon koji ne sadrži jake kemikalije. Šamponi sa zobenim mlijekom, aloe verom ili zelenim čajem mogu pomoći umiriti i navlažiti kožu te ukloniti prhut. Pazite da psa ne kupate prečesto, jer često kupanje može isušiti kožu. Dostupno ovdje: ŠAMPON OD GLINE SA ZELENIM ČAJEM

5. Prevencija parazita

Paraziti poput buha i krpelja mogu uzrokovati iritaciju kože i perut. Redovito koristite odgovarajući antiparazitski proizvod za svog psa kako biste spriječili te probleme. Posavjetujte se sa svojim veterinarom kako biste odabrali najbolju opciju za vašeg ljubimca.

6. Čuvajte se alergija

Alergije na hranu ili okoliš mogu uzrokovati probleme s kožom, uključujući perut. Ako primijetite da se problem ne popravlja, obratite se svom veterinaru kako biste isključili ili potvrdili bilo kakvu alergiju.

Uz redovitu njegu, pravilnu prehranu i korištenje prirodnih proizvoda možete učinkovito ukloniti prhut sa svog psa i održati njegovu kožu zdravom. Ne zaboravite da je dobro konzultirati veterinara ako primijetite neke ozbiljnije probleme ili ako se stanje ne popravlja. Zdrava prehrana, njega s puno ljubavi i pažnja prema koži vašeg psa doprinijet će sretnom i zdravom životu.

Autor LovingPaw

Share:

Upravo dodano na vašu listu želja:
moja lista želja
Upravo ste dodali ovaj proizvod u svoju košaricu: