Blagdansko vrijeme vrijeme je radosti, ljubavi i darivanja, što uključuje i naše krznene pratitelje. Zašto ove godine ne iznenadite svog psa vrlo posebnim blagdanskim poslasticama napravljenim s ljubavlju i pažnjom? Ovaj jednostavan recept oduševit će vašeg ljubimca, a vama će omogućiti zdravu poslasticu bez dodanih umjetnih sastojaka.
Sastojci:
- 2 šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice naribane jabuke (bez sjemenki i peteljki)
- 1/4 šalice pirea od bundeve
- 1 jaje
- 2 žlice meda
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta
upute:
-
Priprema pećnice: Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.
-
Miješanje suhih sastojaka: U velikoj zdjeli pomiješajte integralno pšenično brašno, zobene pahuljice i cimet.
-
Priprema mokrih sastojaka: U drugoj zdjeli pomiješajte naribanu jabuku, pire od bundeve, jaje, med i kokosovo ulje. Dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu.
-
Kombiniranje dviju smjesa: Postupno dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete tijesto koje se ravnomjerno drži.
-
Oblikujte poslastice: razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini, zatim kalupima za kekse ili nožem izrežite svečane oblike poput zvjezdica, božićnih drvaca ili krugova.
-
Pečenje: Stavite poslastice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12-15 minuta ili dok ne porumene.
-
Ohladite: Nakon što se poslastice ispeku, ostavite ih da se ohlade na limu za pečenje prije nego ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
-
Skladištenje: Čuvajte blagdanske poslastice u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu. Ne zaboravite na ograničeni rok trajanja jer su poslastice svježe pripremljene bez konzervansa.
Vaš će pas obožavati okus ovih blagdanskih poslastica, a vi ćete biti sretni što mu nudite nešto ukusno i zdravo u isto vrijeme. Uživajte u blagdanskoj sezoni sa svojim krznenim prijateljem!